På onsdagen har det gått fyra dygn sedan kvinnan som är i 50-årsåldern försvann. Både polisen och frivilligorganisationen Missing People har letat på platser där hon kan tänkas befinna sig, men utan framgång.

- Det pågår ett konstant arbete, men det rör sig om ett stort område som ska ska sökas igenom, säger Mats Lindkvist, stationsbefäl vid Polisen på Gotland.

De förtydligar nu detaljerna kring den röda cykel som är det hetaste spåret i sökningarna.

Förutom de tidigare kända uppgifterna om att det är en röd, treväxlad damcykel betonar polisen att den är från 80-talet, har ett lyse av dynamomodell samt har en svart fastmonterad cykelkorg i metall.

- Tipsen från allmänheten är avgörande och vi är tacksamma för alla iakttagelser vi får in, säger Anna Larsdotter vid polisen.

 

På tisdagskvällen beslutades att gå ut med en bild på den försvunna kvinnan. Detta för att allmänheten på ett mer effektivt sätt ska kunna vara behjälplig i sökandet efter henne.

– Vi misstänker inget brott kopplat till försvinnandet i dagsläget, säger Mats Lindkvist.

Samtidigt betonar stationsbefälet vikten av att allmänheten hör av sig med observationer kring den försvunna kvinnan. Förhoppningen med att gå ut med bilden är att fler eventuellt kan associera och minnas platser där man kan ha sett henne.

– Vi och framförallt kvinnans anhöriga är väldigt måna om att hitta henne. Det är väldigt ovanligt för oss att en person är borta så här länge, säger Mats Lindkvist.

Vid försvinnandet ska kvinnan ha burit ett par svarta Eccoskor men i övrigt är det okänt vilka kläder hon haft på sig vid försvinnandet. Enligt tidigare uppgifter som polisen lämnat ska det inte vara någon sjukdomsbild inblandad i försvinnandet.

Observationer och tips om den röda damcykeln eller den försvunna kvinnan lämnas till polisen på 114 14 eller via polisens hemsida polisen.se.