PROTEST. 1 300 ilskna gotlänningar demonstrerar och protesterar mot kommunens planer att ta bort var femte barnskötare inom barnomsorgen. ”Vi har inte råd att spara på barnen”, säger Kerstin Blomberg från Rädda Barnen.

FÖRRÅD. Regeringen vill att 14 stridsvagnar placeras i förråd på Gotland. Riksdagsmannen Christer Engelhardt (S) jämför det med sagan om kejsarens nya kläder.

SNUSARE. Gotländska män snusar mest i landet och gotländska kvinnor röker mest. Dessutom är gotlänningarna fetare, visar en undersökning.

BERGMAN. Kommunen ger bort skolan på Fårö till Bergman center. Samtidigt ryktas att Bergmans hem är till salu med utgångspriset 35 miljoner.

LRF-KVINNA. Anna Törnfelt efterträder Peter Olsson som ordförande för LRF på Gotland och blir därmed den första kvinnliga ordföranden.

FÖRSENAT. Cykelbanan till Lummelunda är försenad men Vägverket meddelar nu att bygget nog kan börja i höst och blir klart om ett knappt år.

MINNS. Minns du? – i GT varje torsdag – fyller 10 år i år 2019. Den efterträdde 2009 krönikan ”För 50 år sedan” som Carin Häglund skrev i 16 år. Hur gammal krönikan är vet jag inte säkert med redan när jag började arbeta på Gotlänningen 1956 fanns den där, då skriven av chefredaktör Bertil Kahlström. Efter Bertils död i början av 80-talet gjordes ett visst uppehåll tills Carin tog upp krönikan igen 1994. Då fyllde krönikan en hel sida, på Bertils tid var den bara enspaltig.

ILLA. Dystra tider för våra bolldamer. Visby Ladies förlorar även sjätte och sista matchen i kvartsfinalserien och GT kallar det ”slutspelsfiasko”. Samtidigt släcks Endres dröm om SM-final efter förlust i kvartsfinalen mot Falun.