Det sprids falska nyheter på sociala medier. Priset tar Beatrice Ask (M) som fräckt kopplar ihop elcykelbidraget med bristen på resurser att släcka bränder. Som jämförelse kan nämnas att den moderatledda ombyggnaden av Nya Karolinska skulle ha räckt till 140 flygplan för brandsläckning och en sån kostnadsjämförelse kan man naturligtvis inte göra.

Jag har själv sett en stor mängd inlägg på Facebook som skyller skogsbränderna på allt ifrån MP till invandrare. Eller att MP och Regeringen skulle vara emot brandflyg eftersom vi är för flygskatt. Det här är ju helt tokigt och det görs för att skada Regeringen. Det sprids en otrolig massa förlöjligande idiotförklarande nidbilder om Miljöpartiet och mot allt miljöarbete just nu. En stor del av det sprids troligtvis av ”trollfabriker”. Men det är svårt för oss vanliga människor att genomskåda lögnerna och det påverkar våra åsikter! Det är riktigt skrämmande!

Miljöpartiet är ett seriöst och regeringsdugligt parti som ser framåt och vill hitta lösningar för att stoppa klimatförändringarna. Som förstår att politiker måste ta ansvar och förändra. Dessa förändringar innebär nya uppfinningar och samarbeten med näringslivet och nya jobb. Och vetenskapen stöder våra förslag.

Jag har gått med i MP eftersom jag är övertygad om att det enda vi kan göra åt den riktigt allvarliga klimat/väder situationen är att hjälpas åt att hitta lösningar som stoppar vidare uppvärmning! Och det är bråttom!