Låt inte snålheten bedra visheten! Låt inte 2,5 miljoner i driftskostnader hindra Daniel Hallgren från att åtgärda Romabadets bassäng, så att Romabadet kan öppnas igen.

I två och ett halvt år har Romabadet stått tomt till ingen nytta och nu vill Region Gotland ta bort badet för gott, verkar det som.

Behovet av badhus har aldrig varit större än nu. Redan för 35 år sedan fanns behov av större badhus i Visby och då hade vi Romabadet. Det har vi inte nu.

Barn behöver röra sig mer, ungdomar, äldre, alla behöver röra sig mer för att må bra. Vad tänker då Region Gotland göra?

Ta bort den absolut bästa möjligheten att kunna röra sig genom att ta bort Romabadet! Det är väl ändå inte möjligt?

”Jodå,” säger Filip Reinhag, ”vi har inte råd med Romabadet, vi har inte råd med driftskostnaderna på 2,5 miljoner kronor om året.”

En gång i mitten av förra århundradet möttes Romaklosters och Dalhems kommunpolitiker och slog sina kloka huvuden ihop och byggde Romabadet.

Om vi hade haft kvar de små kommunerna på Gotland, som Max Hansson hade velat, hade vi också haft Romabadet fullt fungerande i dag. Så fort skadorna på bassängbotten i Roma hade upptäckts, hade man satt till alla resurser för att kunna öppna Romabadet igen. Man hade tagit upp frågan i kommunfullmäktige, använt de pengar man hade sparat för renovering av bassängen, när det nu var dags och sedan beslutat om åtgärder, så att Romabadet skulle kunna öppnas, så snart som möjligt igen och hade det funnits en entreprenör som hade velat ta sig an badet så hade man skattat sig lycklig. Att säga att man inte hade råd med driftskostnaderna, skulle man inte ens drömt om och att förneka Romabadets existensberättigande skulle över huvud taget inte varit möjligt.

Låt Daniel Hallgren ersätta Romabadets bassängbotten med en rostfri balja!

Ersätt också bassängbottnarna i Hemsebadet och Solbergabadet med rostfria baljor!

Bygg till det som saknas vid Solbergabadet, en lite varmare bassäng och en bassäng för barn!

Då skulle vi få Gotlands badbehov någorlunda tillfredsställt inom en rimlig tid och till en rimlig kostnad!