Före valet när vi frågade ett antal centerpartister, om Romabadet öppnades igen om dom vann valet, svarade alla tveklöst ”ja givetvis” och det utan reservationer.

MEN! Det var då, allt för att vinna valet! Fulspel på hög nivå?

Nu ska jag ordagrant berätta om samtalet som jag hade med Eva Ahlin (C) 26 februari om Romabadet.

Eva Ahlin skrev på Facebook, om glädjen över en detaljplan för åtta bostäder i Valleviken.

Jag ställde då frågan på Messenger till henne: Romabadet då?

Eva Ahlin svarade: Vi jobbar på bad i Roma, återkommer så snart det går att berätta.

Jag: Tack Eva hoppas det inte dröjer för länge. Men en sak kan du ge mej ett direkt svar på nu. Kommer ni att öppna Romabadet?

Det kan ju inte vara så svårt att svara Ja, eftersom när vi ställde den frågan till ett otal Centerpartister innan valet, svarade alla tveklöst Ja.

Eva Ahlin svarade: Nu förenklar du i överkant, tycker jag. Romabadet har stått tomt alldeles för länge. Att ”bara öppna” är omöjligt.

Om det går att renovera måste undersökas, kanske stod det tomt för länge och blev mer skadat. Samtal och undersökningar pågår. Vi vill att romabor och folk runtomkring ska ha nära till ett bad. Behovet finns.

Nu är valet över, Centern kom till makten, partiet som jag litade på. Jag känner vanmakt, ilska och är urförbannad, troligen grundlurade igen (precis som med Roma Vårdcentral) av hala tungor, där man bara vara ute efter våra röster för att vinna valet. Fruktansvärt om jag röstat på ett parti, Centerpartiet, som jag verkligen trodde på, men som på riksplanet svek sina väljare på högsta nivå.

Ska det bli samma svek här på Gotland?

Det enda svar vi vill ha är ett enkelt ja. Men vad får vi? Jo en massa utläggningar, att man jobbar si och så med det och det. En massa snack, som definitivt kan besparas oss.

Ett löfte är ett löfte och med det följer heder, ansvar och ärlighet. Tunga ord. Var finns ärligheten idag? Ruffel och båg? Det allra värsta i det som händer nu, är att just dom orden som Eva Ahlin säger, sa vi när vi inte hörde något om badet efter valet. Våra ord var: det blir väl en ursäkt som ”Romabadet har blivit så nergånget, så det blir alldeles för dyrt att öppna igen.”

Hur svårt ska det vara?

Eva Nypelius och Lars Thomsson! Vad kommer att hända med Romabadet? Kommer det att öppnas igen? Visa respekt!