Åsikterna går isär om mobilförbud i simhallen

På simhallen i Färösund har ett förbud mot mobiler nu införts. Men Region Gotland, som driver Hemse- och Solbergabadet, tycker annorlunda.

Vid inomhusbassängen i Hemse råder inget förbud mot mobiler.

Vid inomhusbassängen i Hemse råder inget förbud mot mobiler.

Foto: Tommy Söderlund/arkiv

Gotland2019-11-07 19:29

Föräldrar som fastnar med blicken i mobilen snarare än på barnet i vattnet. Problemet har fått Gotlands idrottscenter, som driver simhallen i Fårösund, att införa ett förbud mot användning av mobiler.

– Uppmärksamheten hos vissa föräldrar är snedfördelad. Inga allvarligare incidenter har inträffat för att en förälder surfat när barnen är i vattnet, men problemet blir vanligare. Helt ärligt fattar jag inte vad folk håller på med. Ett naturligt beslut att ta, säger Peter Nilsson på Gotlands idrottscenter.

Det är ett problem de knappast är ensamma om att ha iakttagit. Allt fler simhallar i landet har tidigare infört liknande förbud och enligt Svenska livräddningssällskapet vill nära hälften av Sveriges simhallar göra likadant.

Vid simhallarna i Hemse och Visby, vilka drivs i regionens regi, finns inget mobilförbud. Och det finns inte heller några planer på att införa något.

Pär Gustavsson, enhetschef vid kultur och fritid på regionen, säger att frågan är en återkommande diskussionspunkt.

Naturligt att införa mobilförbud menar Gotlands idrottscenter. Ni är av en annan åsikt.

– I stället för ett förbud med skyltar tycker vi det är bättre att personalen tar ett snack om en förälder tittar i telefonen. Att jobba proaktivt menar vi också är god service och ett sätt att skapa en trygg miljö. I dagsläget är det så vi resonerar, det kan ändras i framtiden, säger Pär Gustavsson.

... samma sak gäller på Solbergabadet.
... samma sak gäller på Solbergabadet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!