Beskedet: Försvunne mannen har hittats

Under tisdagskvällen inleddes en privat sökinsats efter en försvunnen man på Gotland. Vid 18-tiden hittades mannen.

Foto: Privat

Gotland2019-09-24 14:53

Mannen, som är 48 år gammal, har varit försvunnen sedan i söndags eftermiddag. Enligt organisationen FIKK (Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof) är mannen anmäld saknad hos polisen. Under tisdagen gick organisationen ut med en efterlysning på sin Facebook-sida gällande mannens försvinnande. 

Mannen är 48 år gammal, 175 cm lång och väger 73 kg. Han försvann från bostaden i Martebo söndagen den 22 september klockan 13, skriver FIKK i sin efterlysning. 48-åringen är skallig och har långt grått skägg ner till bröstet. Han har flera tatueringar på armarna och sina fingrar och piercingar i båda sina öron. Vid försvinnandet var han iklädd svart tröja, svarta arbetarbyxor med gula reflexer/varsel-ränder, samt svarta arbetsskor. 

Efter önskemål från den försvunnes anhöriga kommer en sökinsats att dra igång under tisdagseftermiddagen, som kommer att ske under ledning av organisationen FIKK.

Samling för sökinsatsen under tisdagen sker klockan 17.00 vid Tempobutiken i Stenkyrka.

– Vi kommer att genomföra en sökinsats, och hoppas att så många möjligt dyker upp vid samlingen. Troligen kommer vi att söka områden med hjälp av bilar, då mannen försvann med bil, säger Jennie Pettersson, sökansvarig vid FIKK, till Helagotland.se.

Även polisen bekräftar att en man anmälts försvunnen.

– Vi fick in en anmälan om en försvunnen person vid 9-tiden på måndagsmorgonen, och den aktuella mannen ska ha varit försvunnen sedan 12-tiden på söndagen. Polisen jobbar med ärendet, men har i nuläget inte tagit något beslut om någon sökinsats. Anledningen till det är att mannen försvann i en bil, en mörkblå Volvo S70 med registreringsnummer RLW 869. Om någon ser den bilen får man gärna höra av sig till polisen, säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen på Gotland. 

Uppdaterad 18.30:

Strax innan klockan 18.30 på tisdagskvällen meddelade organisationen FIKK att man påträffat den försvunne mannen vid liv. 

"Mannen är anträffad vid liv och mår under omständigheterna väl. Tack till samtliga som hjälpt till vid sökinsats och de som delat vår efterlysning. Vi lämnar inga fler kommentarer i ärendet", skriver FIKK på sin Facebook-sida.

Jennie Pettersson, sökansvarig vid FIKK, säger så här till Helagotland.se:

–  Vi hann aldrig ens inleda vår sökinsats innan mannen påträffades. Jag har bara fått bekräftat från polisen att han nu har hittats vid god vigör, säger hon på tisdagskvällen.

Gotlandspolisen meddelar att det inte var poliser som hittade mannen.

– Vi är alltid involverade på något vis när det gjorts en anmälan om försvunna personer, men det är inte vi som har anträffat den här mannen i dag, utan han har själv kommit till rätta och är välbehållen. Vi har samtalat med mannen och känner till omständigheterna kring försvinnandet, men det är inget vi kommenterar närmare, säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen i Visby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!