Trött hund fick skjuts med bussen till Visby

Busschauffören trodde att taxen var skadad och tog med den in till Visby busstation. Därefter fick han en present av ägaren för insatsen.

Taxen åkte med bussen in till Visby.

Taxen åkte med bussen in till Visby.

Foto: Montage

Gotland2019-10-24 19:03

Under onsdagen såg chauffören Amer en äldre tax på vägen i Kräklingbo. Hunden gick runt på vägen och busschauffören tyckte även att hunden haltade. Då bestämde Amer sig för att ta med hunden in till stan och hunden fick alltså åka bussen från Kräklingbo in till Visby busstation. 

– Det visade sig att hunden hade tröttnat på jakten och gått ut på vägen i stället. Det var en liten äldre taxherre som vi fick in till busstationen. Han hade gps-grej på halsbandet och vi kontaktade ägaren från busstationen. Ägaren sa att det inte förvånade honom att hans hund ville åka med bussen in till stan i stället, säger Ove Sahlin, trafikledare vid Gotlandsbuss, om hunden.

Hunden var kvar på busstationen i någon timme och blev en populär kamrat bland busschaufförerna.

– Det var jordens mest underbara tax. Om vi skulle haft en stationshund hade han verkligen kvalat in där. Han blev utfodrad på stationen och han hälsade på alla förare som kom in, säger Ove Sahlin. 

Ägaren kom efter ett tag in till busstationen och hämtade sin tax. Denne hade även med sig ett presentkort på en tårta till busschauffören som tog med sig hunden. Busschauffören Amer valde att dela på tårtan tillsammans med sina kollegor. 

– Det är verkligen en solskenshistoria och det är inte ofta som vi tar med oss en hund. Amer tog med sig hunden eftersom han trodde att den var skadad. Det var väldigt fint av honom och Amer är verkligen underbar, säger Ove Sahlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!