Petter Stordalen går in i gotländsk satsning

Nu är det klart att den norska miljardären Petter Stordalen blir en del av satsningen i Tofta. "Vi är väldigt glada", säger Patrik Rees.

Det nya hotellet i Tofta blir en del av Petter Stordalens hotell- och resortkedja.

Det nya hotellet i Tofta blir en del av Petter Stordalens hotell- och resortkedja.

Foto: Montage

Gotlands Tofta2019-11-27 07:46

Den norska miljardären Petter Stordalen, som äger Ving och Nordic Choice Hotels & Resorts, ger sig in i ytterligare en stor satsning på Gotland. På onsdagsmorgonen blev det officiellt att han att ger sig in i satsningen på Tofta Strand. 

Petter Stordalen utökar därmed sitt engagemang på Gotland och går in i ett partnerskap med nya Tofta Beach Hotel & SPA. Planerad öppning är någon gång under 2022 och 2023. 

– Jag älskar Gotland och jag älskar nya projekt. Jag har under en period velat utöka min verksamhet på ön och när det här projektet dök upp så var det svårt att säga nej. Någonting som gör mig särskilt glad är att anläggningen redan från början kommunicerats vara minst lika mycket en plats för gotlänningarna själva som för inresta, säger Petter Stordalen. 

– Jag gillar också att man har ett året-runt-tänk. Gotland behöver mer aktivitet och färre “stängt-för-säsongen-skyltar”.

Patrik Rees, som tillsammans med Johan Gate och Johnny Ruthström ligger bakom projektet, är väldigt nöjd över att få in Petter Stordalen i projektet.

– Det här projektet är essensen av alla våra samlade erfarenheter från resor och upplevelser. Vår ambition är att skapa någonting som inte bara har fokus på sommarmånaderna och att vi har Sveriges vackraste strand här i Tofta utan att vi har minst lika mycket blicken fäst på att erbjuda någonting som är minst lika attraktivt att besöka under vintermånaderna, säger Patrik Rees och fortsätter:

– Vi är oerhört engagerade i detta och är därför väldigt glada över att bli del av Nordic Hotels & Resorts som vi vet är kräsna och enbart erbjuder hotell utöver det vanliga. 

Genom Toftas medlemskap i Nordic Hotels & Resorts blir man ett systerhotell till 34 hotell i Norden som till exempel Yasuragi, At Six och Copperhill Mountain Lodge i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!