Tidigt på onsdagsmorgonen började busschauffören att känna sig sjuk när denne körde på länsväg 142 i Havdhem. Då fick en passagerare hjälpa till att stanna bussen.

– Chauffören blev sjuk under morgonturen och började känna sig svimfärdig. Jag vet inte helt om han svimmade eller om han bara var svimfärdig. Men en passagerare hade gått fram, gripit tag i ratten och fått stopp på bussen. Bussen körde inte ner i något dike, utan de fick på något sätt stopp på den, säger Göran Hult, vd för Gotlandsbuss.

Han säger att de är väldigt glada över att det inte hände någonting mer allvarligt i samband med att busschauffören insjuknade.

– Det är bara med guds försyn att det inte hände någonting mer. Det kunde ha inträffat väldigt tråkiga saker, det är en jäkla tur att det inte hände någonting mer, säger Göran Hult.

Ambulans tillkallades till platsen som tog med busschauffören för vidare vård på Visby lasarett. Göran Hult hade på onsdagseftermiddagen inte någon kännedom hur det var med busschauffören. En ny busschaufför fick sättas in efter sjukdomsfallet och därefter kunde bussturen fortsätta som planerat.

– När jag först fick höra om det här blev jag väldigt orolig, men nu är man glad över att det gick så pass bra. I kväll ska jag ta kontakt och kolla mer hur det är med min chaufför, säger Göran Hult.