Den 26 maj är det dags för val till Europaparlamentet och nu har samtliga partier sammanställt sin kandidatlista. Bland de politiker som kan komma att representera sina partier i Europaparlamentet återfinns även några gotländska namn.

På Sverigedemokraternas lista är Jessica Stegrud, som är uppvuxen på Gotland, en av tre toppkandidater inför valet till Europaparlamentet. Ekonomen Jessica Stegrud, numera bosatt i Vellinge, är en minst sagt ny bekantskap i den politiska världen.

Gotländska Hilda Frick finns med på SD:s lista inför EU-valet, men då en bit längre ned bland kandidaterna (18:e). Även Centerpartiet har två gotländska kandidater; Rebeca Gajardo Angel och Malin Åberg.

Miljöpartiets lista består av 40 namn. Toppar gör tidigare kultur- och demokratiminister, följt av den förre detta tv-meteorologen Pär Holmgren. Gotländska politikern Isabel Enström återfinns på plats 35.

– Det är väldigt roligt att jag tar plats på Miljöpartiets lista. Jag kommer att arbeta för att få många att rösta på Miljöpartiet och förklara varför ett grönt val är det bästa för Sverige i EU och för EU, säger Isabel Enström i en kommentar.

19:e namn hos Liberalernas är gotländska Anna Hallbom. Gotländska politikern Aydin Akyüz tar plats bland Moderaternas kandidater för årets EU-val. På 32:a plats på Socialdemokraternas lista syns gotländske politikern David Lindvall och hos Vänsterpartiet finns Victoria Öjefors Quinn. Till vardags sitter hon i regionfullmäktige samt i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden på ön.

FOTNOT: Tidigare skrev vi att det inte fanns någon gotländsk kandidat på Kristdemokraternas lista. Men det finns en – och det är Niklas Askander, Klintehamn, som återfinns på plats 35.