Nyheter Vi som jobbar med Helagotland.se har oftast fokus på det vi kallar "first screen". Det är alltså toppartiklarna på sajten, de som ligger överst i det "första fönstret" som man får upp. I desktop handlar det om sju stycken puffar, och vi vill gärna att alla är intressanta för så många läsare som möjligt och driver trafik.

I mobilen ser det annorlunda ut, där scrollar man på ett annat sätt, men även där är ordningen viktig. Saker som ni inte vill läsa ska inte ligga där, kan man sammanfatta det hela.

När man jobbar på det sättet och med vårt mätverktyg som måttstock är det lätt att glömma allt annat.

Helagotland.se är en väldigt stor sajt, och otroligt mycket mer än vad som ryms i ett webbläsarfönster.

Men vi vet också att användarna, det vill säga ni, inte så ofta som vi skulle vilja klickar er in på våra undersidor, och mycket av det material vi faktiskt har hamnar lite undangömt och blir inte läst eller sett i den utsträckning vi skulle vilja.

Inte i den utsträckning materialet är värt heller för den delen.

I dag snubblade jag som av en slump över sportens fantastiska serie Tillbaka till klassikerna som publicerades för några år sedan.

Det är fascinerande läsning, välgjorda dokument över flera av de största händelserna inom gotländsk idrott.

Kolla själva, ni hittar alla reportage HÄR.

Så den här bloggen kommer jag att tillägna allt material som du som betalande kund får tillgång till, men som du kanske inte hittar vid en första snabb scrollning på din mobil.

1) INSÄNDARNA (länk).

- Visste du att vi har ALLA insändare från både GT och GA på sajten? 

2) LEDARNA (länk)

- Mats Linder i GA och Eva Bofride och Erik Fransson i GT skriver varje dag lokala opinionsartiklar, ledare, om allt som händer på Gotland. Ett perfekt sätt att hålla sig uppdaterad. Och när du får alla tre på samma plats blir det lätt att få olika perspektiv på händelserna.

3) LAGFARTERNA (länk)

- Vem sålde? Vem köpte? Och för hur mycket? Vi publicerar alla lagfarter med köpare och säljare löpande. Väldigt intressant för den som vill ha koll på fastighetsaffärerna på Gotland.

4) FAMILJEANNONSERNA

- Dödsannonser, minnesord, grattisannonser. Allt finns samlat på ett och samma ställe!

5) EVENEMANGSLISTAN

- Vill du veta vad som finns att göra? Allt från kulturhändelser och konserter till öppettider och idrottsevenemang. Du kan också enkelt och helt gratis lägga in ditt eget evenemang!

6) KRÖNIKÖRERNA

- GT:s och GA:s krönikörer är populära och vällästa i tidningen. På webben? Borde vara bättre. Kanske har du inte hittat dem? Men här finns de allihop! Bison, Ihreskog, Radhe, Mien, Jenny...

7) E-TIDNINGARNA

- Som premiumkund kan du självklart läsa e-tidningarna varthelst du än befinner dig, och när du vill! Är du inte betalande kund kan du ändå läsa vår nya e-tidning Helg Extra som kommer varje söndag helt gratis!