Visby Roma fick en tung start på sin roadtrip, med tre matcher på fem dagar.

Avslutningen har dock varit betydligt roligare.

Efter uddamålsförlusten mot Mariestad besegrade laget först Vimmerby (4–3) och på söndagen Grums med 5–4.

Men värmlänningarna som hade en pinne inför mötet bjöd på tufft motstånd.

– Ingen bra match från vår sida, men vi visar karraktär och avslutar en väldigt tuff resa med viktiga poäng, säger Mike Beharrell, tränare i Visby Roma.

De inledande perioderna var jämna, både spel- och målmässigt. I tredje tog Visby Roma över fullständigt inför 325 personer i Billerudhallen. I underläge med 3–4 pepprade laget hemmamålvakten Martin Svedberg med skott. Visby Roma avlossade 29 skott, jämfört med Grums sex. Det dröjde dock 17 minuter innan Christian Hägg kunde kvittera. Av bara farten satte Christian Olsson segermålet, med tretton sekunder kvar att spela.

– Jag är glad att vi vinner, för alla var trötta och slitna. Det är en laginsats, där ingen sticker ut, fortsätter Mike Beharrell.

Tränaren valde att starta med Martijn Oosterwijk mellan stolparna, efter att Daniel Marmenlind storspelat i två matcher. Oosterwijk hade inte någon av sina bättre dagar och fick lämna plats för Marmenlind efter hemmalagets 4–3 i slutet av den andra perioden.

Poängen ger Visby Roma lite arbetsro i allettan södra. Redan på onsdag kommer topplaget Kristianstad på besök till Visby ishall.