Sjätte förlusten för Visby: "Det gör ont"

Visby Ladies är ny ligajumbo efter att ha förlorat hemma mot Uppsala 65–75. – Jag skakade efter matchen för att det är så frustrerande, suckar lagkapten Jonna Raflund.

Nej, nej, nej. Visby Ladies åkte på sin sjätte raka förlust mot bottenkollegan Uppsala som lämnade sista platsen kvar på ön.

Nej, nej, nej. Visby Ladies åkte på sin sjätte raka förlust mot bottenkollegan Uppsala som lämnade sista platsen kvar på ön.

Foto: Malin Stenström

Basket2019-11-23 20:23

Visby Ladies hade förutsättningarna på sin sida, med hemmaplan och i stort sett alla spelare tillgängliga.

Nu skulle den dystra trenden brytas mot ett lag som hade haft det ännu tuffare, men istället blev Visby förpassat till sistaplatsen.

– Det är bittert, vi följer planen i två perioder men tappar matchen i tredje perioden. Jag vet inte varför, men det gör ont, säger Eivind Möstl, coach i Visby Ladies.

Uppsala inledde matchen med att göra 7–0 på Visby, men gotländskorna hittade tillbaka och kändes något hetare när i halvtid med en 45–31-ledning. Dessutom hade Uppsalas ena amerikanska – tidigare Visbyspelaren – Jasmine Weatherspoon tvingats kliva av knäskadad.

–  Då var jag säker på att vi skulle ta över matchen. Men även om vi ledde i halvtid så sköt de dubbelt så många skott. Det tack vare att de vann returerna och kunde skjuta 2–3 skott i varje anfall medan vi fick skjuta ett, men med hög procent, säger Möstl.

I pausen trycktes på vikten att vinna returtagningen, men planen fallerade direkt.

– Uppsala dominerar returtagningen fullständigt och alla lösa bollar på golvet är dom först på. Alla i luften också. Vi ser långsamma och obeslutsamma ut. Vi är så rädda att förlora och därför låser det sig, säger Möstl.

Uppsala var också utan seger...

– Ja, men det lossnar när de fick i ett par turskott. Som när amerikanskan ligger nästan rakt på golvet och skjuter planka i en trea. Den trean tog musten ur mina spelare kändes det som.

En annan anledning till förlusten är alla bortkastade bollar. Visby hade 19 turnovers mot Uppsalas åtta.

Uppsala vann tredje perioden med 24–16 och släppte aldrig taget om sin ledning. När Visby chansade för att få kontakt blev ytorna stora och segermarginalen blev till slut tio poäng (65–75)

– De sårar oss med alla mittenattacker. Det är riktigt tufft i andra halvlek. Vi orkar inte, säger lagkapten Jonna Raflund inte hade sin bästa dag under korgarna.

– Alltså jag skakade efter matchen för att det är så frustrerande. Vi har haft veckor på oss att förbereda oss och hemmaplan. Det har var vår match att ta.

Matchfakta

VISBY LADIES 65

UPPSALA 75

(15–14, 20–17, 16–24, 14–20)  

Visby: J.Spencer 17, J.Coe 17, A.Middleton 11, M.Mercelita 10, J.Raflund 4, C.Danielsson 4, J.Persson 2.  Uppsala: L.Skyttevall 21, E.Ekdahl 16, E.Holmberg 13, M.Hagos 9, J.Weatherspoon 4, M.Monk 4, E.Meyer 4, L.Claesson 4. 

Publik: 290.

Uppsala var hetare i returtagningen. Det menade coach Eivind Möstl var avgörande.
Uppsala var hetare i returtagningen. Det menade coach Eivind Möstl var avgörande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!