Nja, det här är inget vidare. Efter att ha inlett med två helt okej insatser, som dock inte resulterade i någon poäng, så var Visby Roma inledningsvis rent dåliga mot Kallinge Ronneby.

Bristande disciplin fällde avgörandet i strafförlusten i går. Från VR-håll kommer det säkerligen gnisslas om domarbedömningar, någon utvisning var diskutabel men främst bör spelarna se på sig själva med rannsakande ögon.

Kallinge Ronneby tog ledningen, givetvis i powerplay, i första perioden. En alltför nedkrympt box gav Andreas Nordfeldt gott om utrymme att svepa in 1–0. Underläget hade kunnat vara större.

Artikelbild

Andra perioden var inte rikare på glädjeämnen.

Kallinge Ronnebys defensiv var inte vattentät, men fullt tillräcklig för att hålla hemmalaget borta . Visby Roma var inte förmögna att sätta dem på prov.

Efter 40 negativa minuter var det positiva att underläget bara var ett mål, och det kan som bekant gå snabbt i hockey.

Tredjeperioden var klart bättre, hemmaspelarna kom ut med en helt annan bestämdhet, och vad det led resulterade det sig. William Erenrot satt en befriande kvittering och med knappa tio minuter kvar så gav Carl Ericson, tidigare just i Kallinge Ronneby, läckert hemmalaget ledningen i spel 4 mot 4.

Artikelbild

Kvitteringen kom dock två minuter senare i numerärt överläge för gästerna.

Det tog sedan sju straffomgångar innan det avgjordes till gästernas fördel. Det kunde varit två pinnar till VR, men marginalerna är inte med gotlänningarna för närvarande. I går berodde det på dem själva.

Artikelbild

Nu väntar en räcka bortamatcher, sex av de sju kommande spelas på fastlandet, då hade det varit skönt att ha bunkrat med mer än en poäng med sig i bagaget.