Helagotland sänder Visby Romas matcher i Hockeyettan

Nu är det klart: Helagotland kommer att sända samtliga Visby Romas matcher i Hockeyettan. "Fantastiskt att kunna erbjuda det här till våra engagerade prenumeranter", säger Helagotlands chefredaktör Pär Ullrich.

Kommande säsong kommer Helagotlands prenumeranter kunna se alla Visby Romas matcher live.

Kommande säsong kommer Helagotlands prenumeranter kunna se alla Visby Romas matcher live.

Foto: Montage

Gotland2023-08-23 10:00

Hockeyns försäsong är i gång och lagom till den kan Helagotland presentera nyheten att vi förvärvat rättigheterna för att sända Visby Romas matcher i Hockeyettan säsongen 2023/2024.

Köpet av rättigheterna är ett samarbete mellan mediehusen NTM, Bonnier News och Gota Media. Avtalet innefattar samtliga matcher i grundserien, Allettan och fortsättningsserien samt slutspelet.

– Det känns fantastiskt att vi kan addera ishockey i vårt redan breda utbud av livesport. Satsningen på livesport har visat vilket stort intresse det finns för att följa sitt lag även när man inte har möjlighet att se matcherna på plats. Engagemanget för Visby Roma på Gotland är stort och nu får vi möjlighet att låta vår publik komma ännu närmare sporten och laget, säger Pär Ullrich, chefredaktör för Helagotland.se.

Visby Roma är en klubb som satsar och som under förra säsongen nådde man play off-spel. Inför kommande säsong har man gjort en rad spännande nyförvärv och framtidsvisionen är tydlig – särskilt om det blir aktuellt med en ny arena

– Vi har Hockeyallsvenskan som en vision idag, och får vi till arenan kommer det att vara ett uttalat mål inom fyra år. Då ska vi upp, så är det bara, sade Visby Romas sportchef André Lundholm under en intervju i somras

Helagotlands sportredaktion ser i och med de nya rättigheterna fram emot att kunna bredda bevakningen av laget.

– Det känns mycket roligt. Visby Roma har något väldigt spännande på gång och ett intressantare lag än på flera år. Det är en rejäl satsning med många spetsvärvningar. Klubben engagerar även utanför Gotlands gränser och att nu kunna erbjuda möjligheten att följa lagets matcher känns väldigt roligt. Det blir mycket livesport på sajten i höst och vinter, säger Michael Häglund, sportreporter som under många år följt och bevakat Visby Roma.

Hockeyettan drar igång den 29 september. Visby Roma spelar i östra delen av serien och ställs i sin första match mot Segeltorp på hemmaplan i Visby ishall.                                                      

För att kunna följa Visby Roma och titta på matcherna behöver du vara prenumerant på något av paketen Premium Digital eller Premium Total.             

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!