Mållöst Sudret fokuserar på fortsättningen

I helgens dubbla matcher mot Rimbo och Järfälla i division 2 tvingades jumbon Sudrets HC gå av isen mållöst. Lagets coach Peter Lindström är dock inte orolig inför fortsättningen.

Målvakten Andreas Hansson var hemmalagets bästa spelare i matchen mot Järfälla, men tvingades ändå vittja sitt nät vid sex tillfällen.

Målvakten Andreas Hansson var hemmalagets bästa spelare i matchen mot Järfälla, men tvingades ändå vittja sitt nät vid sex tillfällen.

Foto: Jonas Bäckström Thurgren

Ishockey2019-11-03 18:34

Sudret slutar sist i Hockeytvåan Östra A. Visserligen återstår en minimal teoretisk chans att bli nästjumbo, men då krävs sex poäng borta mot toppduon Nacka och Göta Traneberg och 34 inplockade mål. Sudret har fortfarande inte lyckats vinna någon match under ordinarie tid.  

I lördagens bortamatch mot Rimbo skrevs slutresultatet till 5–0, men det saknades inte målchanser. Sudret vann skotten med 44–29, varav 30 skott avlossades enbart i tredje perioden.

– Jag tycker faktiskt att vi gör en helt okej match mot Rimbo, vi skapar ju ändå en massa chanser i tredje perioden. Men pucken vill inte in. Vi måste börja göra mål i fortsättningsserien., så enkelt är det, säger lagkapten Alexander Nilsson.

I söndagens hemmamatch mot Järfälla blev det 0–6. Detta utgjorde för övrigt sista hemmamatchen innan fortsättningsserien så småningom tar vid. Sudrets underläge inför den tredje perioden var 0–2, men istället för att skaka liv i matchen rann det iväg med ytterligare fyra mål bakåt. Gästernas övertag accentuerades ytterligare av att burväktaren Andreas Hansson var hemmalagets bästa spelare. 

– Vi får slita kopiöst hårt i egen zon och har då inte energin att skapa något anfallsspel, säger Alexander Nilsson. 

Sudrets coach Peter "Limpan" Lindström är trots förlusterna, och säsongens utfall så här långt, inte nämnvärt orolig för fortsättningen av säsongen.

– Grabbarna gör sitt yttersta, men vi har en oförmåga att göra mål, säger han och fortsätter: 

– Det har blivit fan så mycket bättre. Nu har vi varit fulltaliga på träningarna och mer folk som är tillgängliga för spel, så det blir bättre och bättre. 

Helgens mållösa nederlag betecknar "LImpan" som vänskapsmatcher.

– Ja, så blir det ju. Vi har sagt hela tiden att det är i fortsättningsserien som gäller för oss. 

Hur långt har ni kvar för att vara rustade för fortsättningsserien?

– Vi är rustade och redo för den. Division 2 är mycket bättre än vad jag trodde, det finns många bra lag här, men vi är med och tävlar i varje match. Jag tycker att vi har det manskap vi behöver för att klara oss kvar i division 2, vi har det vi har och det är vi nöjda med. 

Den nämnda avsaknaden av målskytte är den konkreta faktor som laget måste komma till rätta med för att längre fram kunna rädda division 2-kontraktet.

– Det är det som är grejen, vi måste slå om och kunna producera mål, 3-4 mål per match behövs, säger Peter "Limpan" Lindström.

Peter Lindström (mitten i bakre raden) och Sudret har en del att jobba på i offensiven.
Peter Lindström (mitten i bakre raden) och Sudret har en del att jobba på i offensiven.
Karta: Hemse Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!