Skadedrabbat Visby Roma föll i seriefinalen

Ett skadeskjutet Visby Roma föll borta mot Hudiksvall som därmed tog tillbaka serieledningen. Unge Alex Lindh gjorde Visby Romas enda mål i 1–2-förlusten.

Daniel Marmenlind fortsätter att vara stabil och räddade 43 av 45 skott varav det ena målet var en straff.

Ishockey2019-11-23 20:51

Visby Roma har fått sin beskärda del av skador och sjukdomar under hösten.

Och särskilt drabbad har backbesättningen varit, men ändå har man vunnit och efter 6–0 mot Strömsbro förra fredagen snodde man serieledningen av Hudiksvall.

Tillfälligt skulle det visa sig.

På lördagskvällen möttes klubbarna i en tidig seriefinal i Glysishallen.

Den här gången kom Visby Roma till spel med tre ordinarie backar efter att Fredrik Sandberg tvingats kasta in handduken på grund av sjukdom. Dessutom hann inte nyförvärvet Nikolas Koberstein blir spelklar.
Sportchef André Lundholm hoppades på ett postivt besked in i det sista, men fick till slut ge sig.

I lördagens match fick istället Adam Eriksson kliva ner och sedan tidigare har Linus Dahlberg använts på backen.

Rookien Alex Lindh, 18, gjorde sin andra A-lagsmatch och tackade för förtroendet genom att göra sitt första mål.

– Det var kul och ett snyggt mål där han hoppar in backdoor och trycker in den, säger Hans Särkijärvi, tränare i Visby Roma.

Hudiksvall hade med sig 1–0 från första perioden efter att Hudiksvallsbacken Erik Flood satt en straff redan efter 4.22.

I andra fick Visby Roma chansen i powerplay (fem mot tre) i närmare en minut men utan att lyckas.

– Det är jag inte nöjd med så klart. Där ska vi göra mål, säger Särkijärvi.

Lindhs kvittering kom efter 9.05 och Teemu Huttu stod för framspelningen.

– Vi rullar runt på fem backar rätt mycket och orkar inte hela vägen. Det var en rättvis seger för Hudiksvall, men vi ska nog kunna ta dom längre fram under säsongen, säger Visby Roma-tränaren.

Segermålet satte Albin Kedbrant halvvägs in i tredje perioden.

Redan på söndagen väntar ny match mot Enköping.