Visby Romas revansch - seger mot rivalen

Visby Roma tappade oväntat poäng mot Hanviken i fredags. På söndagen tog man åter in på vinnarspåret när Huddinge besegrades med 4–1.

Christian Olsson blev tvåmålsskytt när Visby Roma sänkte Huddinge på söndagen med 4–1.

Ishockey2019-10-27 19:06

3–4-förlusten efter straffar mot Hanviken var redan lagd åt sidan.

Mot Huddinge behövs aldrig någon extra tändvätska.

Men förutsättningarna blev inte optimala när Adam Rachidi fick utgå tidigt och gotlänningarna tvingades att rulla på fem backar.

Huddinge som är puckskickligt förde spelet och när man gavs chansen i powerplay ringde det direkt. Retstickan Björn Jonasson blev serverad av Måns Krüger och 1–0.

– Huddinge är väl bättre än oss i första perioden, men vi krigar och jobbar för varandra hela matchen, säger Hans "Säcken" Särkijärvi, coach i Visby Roma.

Andra perioden blev tuff för Visby Roma eftersom Huddinge tilläts spela flera powerplay, men å andra sidan var man felfritt i spelformen.

Istället hittade Visbymålvakten Daniel Marmenlind påpassligt Christian Olsson som kvitterade.

Två sena utvisningar städades av för Visby Roma, men med 24 sekunder kvar av perioden tryckte William Erenrot in 2–1 bakom Daniel Eltonius i Huddingekassen.

Tredje perioden var bara tre minuter ung när Visby Roma punkterade matchen genom slitvargen Adam Eriksson som lyfter in pucken mot mål på chans och 3–1.

Huddinge forcerade för en reducering, men Visby Roma kontrollerade matchen och Christian Olsson blev också tvåmålsskytt när han i öppen kasse fastställde slutresultatet till 4–1.

Matchfakta

Hockeyettan

HUDDINGE IK 1

VISBY ROMA 4

(1–0, 0–2, 0–2)

Första perioden: 1–0 (6.36) B.Jonasson (Krüger, Bergqvist).

Andra perioden: 1–1 (11.17) Christian Olsson (Marmenlind, Sandberg), 1–2 (19.36) William Erenrot (Lindberg, Lovric).

Tredje perioden: 1–3 (2.59) Adam Eriksson. 1–4 (19.40) Christian Olsson (Lindberg, Eriksson).