1458 åskådare bjöd hemmalaget på stående ovationer i Mariehus Arena i Mariestad. Bortalaget Visby Roma tvingades bara konstatera att man inte räckte till och att man nu är illa ute i playoff 1. 4–0 stod det på resultattavlan och hemmasegern var rättvis även om siffrorna blev lite för stora i slutändan.

Och än en gång var det Visby Romas uddlöshet som fällde dem. För chanser hade man, men avsluten var oftast för tama, missriktade eller tagna för sent.

I första perioden och ställningen 0–0 tryckte exempelvis Visby Roma tillbaka Mariestad rejält efter att först ha dödat ett powerplay för hemmalaget.

Christian Hägg med förflutet i Mariestad fick ett gyllene läge med missade mål och hela hemmalaget uppträdde som paralyserat och tillät gästerna anfalla om och om igen.

Alla väntade på mål, men det kom inte och känslan är att om man fått hål på Tobias Sandberg i Mariestadskassen där hade matchen kanske fått en annan utveckling.

Istället var det Mariestad som fick en drömstart på andra perioden när lagets främste målskytt i allettan – Erik Olsson – sköt 1–0 efter 1.10.

Hemmalagets playmaker Eddie Davidsson som missat båda möten med Visby i år fick pucken bakom Daniel Marmenlinds kasse, stod upp mot en tackling från Hampus Falk och passade vidare till Olsson.

Visby Roma vann skotten i andra perioden med 11–6 men Tobias Sandberg hade spikat igen sin kasse den här kvällen.

I tredje perioden förväntades en forcering av Visby Roma, men den uteblev och istället var det Mariestad som stod för kanonerna. Oliver Ödman-Hadzinikolic sköt 2–0 och när sedan Oscar Olsson satte 3–0 med fem kvar var matchen avgjorde.

Mike Beharrell valde att lyfta ut Daniel Marmenlind i en sista desperat åtgärd efter 17.18, men fick inte till något tryck att prata om.

Istället kunde Filip Törnqvist på chans från egen förlängd mållinje lyfta in 4–0.

Visby Roma måste nu vinna fredagens möte på hemmais för att tvinga fram ett tredje och avgörande möte på lördag eftermiddag.

Exakt samma situation var man vid samma tillfälle i fjol mot HC Dalen och vände.Men då krävs att man tar till vara på sina chanser.

Det gjorde man inte i går.