Mike Beharrell, coach i Visby Roma visste att man inte skulle kunna kryssa över havet och in på det småländska höglandet och hämta segern.

– Jag förväntar mig att de ska komma ut flygande i sin egen arena och svärma runt vår kasse. För oss handlar det om att spela smart och spela enkelt utan att bjuda på för många misstag.

Det gjorde Visby Roma i första perioden och hade också 1–0 efter att Jonathan Granström fullföljde mot kassen och slog in en retur på sitt eget skott.

– Vi behöver inte öppna upp oss eller stå för något skönspel, sade Mikael Adamsson i periodpausen mellan första och andra.

I första playoff-matchen hade Visby Roma bjudit på en hel del misstag i egen försvarszon och det straffade sig. Hade det inte varit för att lagets "gubbar" varit på lekhumör och att Tranås klantat till det hade Visby Roma inte vunnit den matchen.

Visby Roma rånade Tranås på den segern och det såg alla som var på plats i Visby ishall.

I fredagens retur var det aldrig något snack i slutändan.

En fullständig överkörning i andra perioden där Tranås på fem minuter gick från 0–1 till 3–1 sänkte gotlänningarna. När Tranås fick fart på grejerna hade gotlänningarna svårt att hänga med inför en högljudd hemmapublik.

Visby Roma försökte brunka och hitta vägar tillbaka, men lyckades inte. Istället var det hemmalaget som punkterade matchen fullständigt när backen Fredrik Lindström hängde sitt andra för kvällen efter 8,03 i tredje perioden.

Slutminuterna blev händelserika där Oskar Lundberg först sänkte Robin Johansson med en rak höger och sedan fick Mikael Adamsson matchstraff för elak checking to the head och vilket fick hela Tranåsbänken att studsa upp och ner samtidigt som hemmapubliken kastade saker efter Visby Roma-kaptenen i spelargången.

Att Adamsson och Lundberg blev griniga på slutet ser jag som något väldigt positivt för Visby Roma.

Mindre positivt är att Fredrik Sandberg och Einar Engström är tveksamma till spel i morgon.

Då: Vinna eller försvinna.