Coach Mike Beharrell avbryter träningen. Spelarna tvärstannar och spetsar öronen

Coachen är inte nöjd och det blir spelarna varse. Innan krutröken lagt han avslutar med:

– Don’t make it easy. Do it the hard way, the hard way is the right way!

Artikelbild

| Mike Beharrell blåser av träningen när han märker att spelarna inte ger allt eller tar genvägar.

Seriepremiären mot Trångsund är bara dagar bort och då ska spelet sitta för redan dagen därpå väntar seriefavoriten Hudiksvall på bortais.

Vid rinkside står fystränaren Ulf Stillman. Han tror stenhårt på årets upplaga trots flera tunga spelarförluster.

– Under mina år har Visby Roma aldrig varit bättre tränade skulle jag säga. Alla har skött sommarträningen och de nya spelarna är också i fin form, säger han.

Nyförvärven har inte lika många matcher i ryggsäcken som de som lämnat, men potentialen är betydligt större.

Artikelbild

| William Erenrot och Daniel Marmenlind har vuxit upp tillsammans i Märsta. Nu återförenas de i Visby.

Det nyförvärv och troligen lagets viktigaste spelare blir målvakten Daniel Marmenlind.

Han får det svårbemästrade uppdraget att ersätta Sammy Gustafsson som kallades ”Super-Sammy” och ”Väggen” av föreningens supportrar.Med en räddningsprocent som snuddade vid 95 i de avgörande matcherna var Gustafsson en stor publikfavorit i Visby ishall.

Artikelbild

| Daniel Marmenlind har en framgångsrik juniorkarriär bakom sig med toppsiffror i både J18 och J20.

– Jag älskar att spela under press, det är nästan det bästa som finns. Jag vet att han var väldigt bra och jag är inte här för att göra ett sämre jobb, säger Daniel Marmenlind.

20-åringen från Märsta har en framgångsrik ungdoms- och juniorkarriär bakom sig med toppsiffror i J18- respektive J20 och debuterade i SHL redan som 18-åring.

Artikelbild

| Christian Hägg är värvad som ersättare till fjolårets skyttekung Markus Kinisjärvi som valt spel med Hudiksvall.

Inför NHL-draften 2016 var Austin Matthews tillsammans med det finska radarparet Jesse Puljujärvi och Patrik Laine namnet på allas läppar. Daniel Marmenlind var också välkänd bland scouterna och rankades tvåa bland de europeiska målvakterna av NHL Central Scouting.

Ändå förblev han odraftad.

– Det var en stor besvikelse. Jag hade pratat med de flesta NHL-klubbarna och alla runt omkring mig förväntade sig nog att jag skulle gå i draften.

Har du fått någon förklaring på vad det berodde på?

– Egentligen inte, men någon menade att jag var för kort (183 centimeter), det finns kanske någon gyllene gräns på 185 centimeter.

För att Daniel skulle få speltid inför J20-VM valde Örebro att låna ut honom till Vita Hästen i hockeyallsvenskan, men det blev bara sex matcher. Vita Hästen valde att hugga in på möjligheten att hämta in den mer rutinerade Pontus Sjögren på bekostnad av Marmenlind. Det gjorde också att han petades i sista stund från JVM-truppen.

– Det var ett mål för mig så det var förstås jobbigt. Jag spelade sista turneringen före JVM, men fick inte åka med utan blev reserv på hemmaplan. Nu kan jag förstå landslagsledningen eftersom jag inte spelade så mycket under den tiden och de tre andra målvakterna spelade i allsvenskan. Men det var tungt att få det beskedet så sent.

Själv åkte han tillbaka till Örebro, men hann med att bli utlånad till division 1-klubbarna Lindlöven (1 match) och Skövde (25 matcher).

– Så här i efterhand betyder det inte så mycket, mer än att det hade varit kul att vara med. Det är speciellt att spela för landslaget. Varje match du får dra på dig tröjan är speciell, men det är också en bonus.

Efter en stark säsong i Lindlöven 2017-2018 där han faktiskt avslutade i allsvenska AIK som tredjekeeper, valde han i somras att tacka ja till ett erbjudande från Visby Roma. Daniel kände Mike Beharrell sedan ungdomsåren i Arlanda och närbarndomskamraten William Erenrot skrev på blev beslutet ännu lättare.

– Jag och William är lika gamla och kommer från Märsta. Vi började hockeyskolan tillsammans när vi var fem eller något. Mike lärde jag känna när farsan var målvaktstränare i Wings och Mike coach. Jag gick hockeyklass på högstadiet och då var han tränare och jag har faktiskt varit med honom i Vancouver på hockeyläger också. Däremot blir det första gången jag har honom som riktig tränare.

Planen är inte att bli långvarig i hockeyettan.

– Jag ville till en klubb som kan gå upp och det tror jag att Visby Roma kan eller att jag utvecklas så pass att jag kan ta nästa steg.

Han sparrar med Martin Oosterwijk om förstaspaden.

Vilken egenskap på isen värdesätter högst hos dig själv?

– Mitt lugn. Jag försöker alltid att hålla mig lugn och tänka på nästa skott. Även om jag skulle släppa in två billiga så är jag bra på att släppa det direkt och gå vidare.

Debuten i Visby Romas träningsmatch mot BIK Karlskoga lovade gott och supportrarna öste beröm över Daniel på sociala medier.

– Jag vet inte hur nöjd jag är med den matchen egentligen. Ja, jag tog puckarna men jag funderar mer på hur jag gjorde det. Visst var det kul att vi kunde spela jämnt mot ett allsvenskt lag, men för egen del finns det mycket som kan bli bättre.

Du blir aldrig nöjd va?

– Haha, nej så är det nog.

Ambitionsnivån är hög hos 20-åringen och Visby Roma ytterligare ett steg mot toppen.

– Drömmen är att en vacker dag spela i NHL. Det är mitt absoluta mål och jag försöker successivt ta steg varje dag och varje säsong för att nå dit.