Seriens två grinigaste lag. Dessutom extra griniga efter två raka förluster.

Det var upplagt för en rejäl holmgång i Ljungby Arena, men den uteblev.

Istället blev det en rätt seg tillställning där Troja-Ljungby vann välförtjänt med 5–1 (1–0, 2–1, 2–0).

Artikelbild

Att Visby Roma har bekymmer har vi sett under hela allettan och jag vet att jag börjar låta som en hackig LP-skiva, men avsaknaden av målskyttar är påtaglig.

I grundserien hade man lagkapten Mikael Adamsson som öste in 19 mål på 21 matcher i grundserien. I allettan har det bara blivit tre och med det är leder han interna målligan när serien nu vänder.

Det måste till att fler spelare steppar upp för även en kapten måste kunna ha en mindre bra dag på jobbet.

Visby Roma är ett av de lag som skjuter mest skott per match i allettan södra, men man är också det lag som är mest ineffektivt.

Det såg man tydligt i söndagens 1–4-förlust mot Hanhals och det såg man även på isen i Ljungby Arena.

Skottstatistiken säger egentligen det mesta.

Troja-Ljungby sköt 30 skott mot Martijn Oosterwijk och gjorde fem mål.

Visby Roma sköt 31 och gjorde ett.

Visby Romas ledning med sportchef André Lundholm i spetsen har förstått identifierat detta och sa nyligen i GT att han önskade att han kunde värva ett par spetsspelare, men att de höga resekostnaderna som allettan medfört gör att man avstått.

I tisdags gjorde man klart med David Lundmark,19, från allsvenska Leksand och han gjorde debut mot Troja-Ljungby. Kanske kan han bidra offensivt även om han mest är känd som en slitvarg mer än en målskytt. Han utsågs till matchens bästa spelare för Visby Roma mot Troja.

Bristen på målskyttar är inte den enda anledningen till att Visby Roma tampas i botten av allettan. Det finns även förbättringspotential i backbesättningen där jag ofta saknar både tyngd och aggresivitet framför kassen.

För det ska också sägas att Troja-Ljungby inte gjorde någon stormatch, men kunde ändå ta en komfortabel 5–1-seger inför 1305 åskådare.

Visby Roma har alltid haft svårt för Troja-Ljungby och hade förstås hoppats på första segern i går. Det får man vänta på till åtminstone 20 februari när klubbarna drabbar samman på nytt.

Troja-Ljungby kan efter två raka 1–4-förluster nu åter börja titta uppåt i tabellen. I går gjorde duktige Hampus Andreen sin första start efter att ha missat sju matcher på grund av axelskada. Han inledde och avslutade målskyttet och sånt ger en skjuts.

Som om inte den klara förlusten var tillräcklig för Visby Roma så närmar sig Grums underifrån efter att ha snott åt sig en poäng från tabelltvåan Kristianstad.Det skiljer nu bara tre poäng ner till tabelljumbon.

På fredag: Huddinge i Björkängshallen.