Jonas Bäckström är reporter på Gotlands Media och tillsammans med Visby Ladies-spelaren Marlene Wallin har han tagit initiativ till den nya podden.

– Jag lyssnar ganska mycket på poddar själv och tycker att det är trivsamt. Tanken på att starta en själva har vi haft en tid, det är ett intressant medium, säger Jonas Bäckström.

Han tycker att det saknas en gotländsk sportpodd och hoppas att de ska kunna fylla ett hål.

Artikelbild

| Glatt gäng. Marlene Wallin, premiärgästen Tim Athley och Jonas Bäckström.

– Varje avsnitt kommer att ha ett tema och en gäst som är aktuell på idrotts-Gotland. Det kan vara en utövare, ledare, domare, eldsjäl eller dylikt. Det blir en möjlighet att gå lite på djupet, med både väntade frågor och även några oväntade element.

Hittills är bara en enda gäst spikad, men listan på tilltänkta gäster är lång.

– Vi går ut hårt med Tim Athley, forward i Visby Roma, som premiärgäst. Han är känd för att vara väldigt självuppoffrande och temat för det första avsnittet är "Offervilja", det blir grisigt. Utöver honom så har vi 14-15 namn på potentiella gäster, berättar Jonas Bäckström.

Jonas Bäckström berättar att han fungerar lite som programledare i podden.

Artikelbild

| SPORTPODDEN. Basketspelaren Marlene Wallin och sportreportern Jonas Bäckström pratar sport med inbjudna gäster i nya "D fatt man jo".

– Marlene har lång erfarenhet inom elitbasketen och har spelarperspektivet. Hon är målmedveten och bestämd och håller inte igen med sina åsikter. Jag tror att det blir en bra dynamik oss emellan. Tillsammans med gästerna kommer vi försöka att hålla högt i tak, med en ganska lättsam approach, men det kommer även finnas utrymme för allvar, säger Jonas Bäckström.

Sportpodden "D fatt man jo" hittar du här>>