Mikael Adamsson har fått en flygande start i playoff-hockeyn.

Tre mål på tre matcher mot Mariestad och sedan i går mot Tranås: Fyra mål.

– Det vet jag inte om det hänt någonsin. Kanske när jag var tio år eller något i så fall, säger han.

Artikelbild

I allettan saknades ofta en härförare på isen. I playoff har Micke Adamsson klivit fram och mot Tranås var han en dominant.

Och särskilt i powerplay tillsammans med sin gamle vän Oskar Lundberg som spelade fram till samtliga mål.

– Vi är riktigt vassa i powerplay ikväll och har bra fart på pucken. Tranås jagar ganska mycket så vi ville gärna skicka snabba passningar, säger Oskar Lundberg som gick poänglös från matchserien med Mariestad.

Då ska man också komma ihåg att lagkaptenen blockade ett slagskott i andra som höll honom ur spel under stora delar av perioden.

– Det gjorde ont, men det gick bra att fortsätta, konstaterade han efter matchen.

Oskar Lundberg är ett spelgeni sedan gammalt och ikväll mot laget han representerade 2011-2012 gjorde han alltså fyra assister under ordinarie matchtid och blev sedan matchvinnare 48 sekunder in i förlängningen.

I Tranås kretsade det mesta kring andrafemman med ex Visby Roma-spelaren Filip Petersson (1+2) och letten Roman Semjonov (2+1). Inför tredje perioden hade gästerna ledningen med 4–2 och när Visby Roma reducerade tidigt i tredje genom William Erenrot svarade Tranås direkt med 5–3.

– Vi var väl lite uträknade där, men vi sa till varandra att det här är playoff och har vi lite flyt och puckarna studsar rätt så kan man komma tillbaka, säger Mikael Adamsson.

Chansen kom när Tranås drog på sig två utvisningar inom loppet av en minut.

– Den sista är en eftersläng och det tyder på orutin, jag är glad att vi inte gör några dumma saker, säger Oskar Lundberg.

Mikael Adamsson sköt 4–5 efter 14.53 och Tranås var i gungning.

Och med 32 sekunder kvar att spela tryckte han upp kvitteringen i nättaket inför 1073 jublande åskådare.

– Inför förlängningen sa vi bara att vi skulle gå ut och våga och det gör vi, säger Mikael Adamsson.

Visby Roma skapade direkt efter nedsläpp tryck mot Tranås.

–  Einar Engström hade pucken bakom mål och jag trodde att han skulle flippa in den till mig i slottet, men han tog en lov runt och passade Palm. Då tog jag en screen och då drog han pucken i bröstet på mig så den styrdes in, säger Oskar Lundberg.

6–5-segern gör att Visby Roma har slagläge inför match 2.

– Vi hade turen på vår sida i dag och gör egentligen ingen bra match bortsett från de dem fem-sex sista minuterna, säger Mikael Adamsson.

Rond två spelas på fredag och en eventuell tredje och avgörande på lördag i Stiga Arena.