Trevliga nyheter för Visby Roma. Den energiska retstickan Tim Athley är så sakteliga på väg tillbaka. Den självuppoffrande forwarden skadade axeln efter att ha fått en vårdslös tackling i hemmamatchen mot Nacka den 23 september och har sedan dess fått följa lagets ­förehavanden från sidan. Nu är han tillbaka på isträningarna med laget igen.

– Jag gjorde min första träning i måndags, vilket känns väldigt skönt, säger Tim ­Athley.

22-åringen har fortfarande en bit kvar innan han är aktuell för att dra på sig matchtröjan igen. Om läkningen fortsätter gå enligt plan hyser han förhoppningar om att kunna vara tillbaka i spel i mitten av januari.

– Det är svårt att veta exakt när jag kan vara tillbaka. Men jag ska ta det lugnt i alla fall i ett par veckor till, sedan vet vi nog närmare.

Eller som Visby Romas coach Mike Beharrell skämtsamt uttrycker det:

– Tim är några kilo bort från spel.

Coachen ser fram emot att få tillbaka slitvargen.

– Vi har saknat hans karaktär och uppoffrande jobb under hösten. Han är viktig för oss, men det är viktigt att han blir hel först.

Sju veckor efter att Athley åkte på smällen upptäcktes det att han har en spricka i axeln.

– Det är vad vi i Kanada skulle kalla en hemlig skada på underkroppen, säger Mike Beharrell.

Iklädd röd träningströja deltar Athley ännu inte i någon form av närkampsspel under träningarna.

– Jag är bara med och åker, dribblar lite och så. Det är inte direkt så att man kan skjuta eller tackla, säger han och fortsätter:

– Det är ju svårt att hålla sig ifrån att tackla, medger han med ett skratt.

Hur är det med smärtan och rörligheten i axeln?

– Det känns en del när man rör axeln, och man använder ju den rätt så mycket. Man känner sig rätt begränsad så klart, men jag ser ju rätt begränsad ut som spelare även när jag är frisk så det är inte säkert att de andra märker någon direkt skillnad.

Kvällens möte med Vallentuna är Visby Romas sista hemmamatch innan höstens transportliknande sträcka är över och säsongen på allvar sätter igång i och med ­allettan, som startar i mellan­dagarna.

– Matchen i kväll är ett viktigt led i de kontinuerliga förberedelserna inför allettan. Vi fokuserar på att göra en solid insats över matchens samtliga 60 minuter. Det är inget hokuspokus, primärt är det viktigt att spelarna visar upp rätt arbetsmoral, ­säger Mike Beharrell.

I Visby ishall har gotlänningarna på sina tio matcher hittills tappat poäng tre gånger.

Det kan i viss mån ses som anmärkningsvärt om man beaktar att laget ­vunnit hemmamatcherna mot de båda toppkonkurrenterna Huddinge och ­Hudiksvall.

– Jag är inte nöjd med de tappade poängen. Vi vill givetvis vara väldigt starka här på hemmaplan, men har inte varit så fysiska som vi önskat. När vi har dippat har det till stor del berott på vår inställning. Sedan vill jag betona att flera lag i serien har presterat bättre än förväntat, säger Mike Beharrell.