Visby hade två raka förluster med sig in i onsdagens hemmamatch mot gästande Troja-Ljungby medan bortalaget hade en vinst i bagaget. Båda lagen var klara för playoff redan innan matchstart, men i och med dagens vinst för Visby Roma och Mariestads förlust mot Kallinge kan Visby räkna med en hemmafördel i kommande playoff.

– Det är en speciell känsla att gå in i en match där inget av lagen egentligen har speciellt mycket att spela för, säger Christian Olsson som stod för Visby Romas tredje mål.

Första perioden blev en trög och målfattighistoria. Visby Roma fick sin chans i slutet av första perioden när Troja hade två spelare utvisade, men det blev ett powerplay utan någon utdelning.

– Det blir lätt så i matcher som är lite halvdöda, sedan är det ett tufft lag att möta, säger Christian Olsson.

Halvvägs in i andra perioden kom matchens första mål. Inte helt oväntat var det gästande Troja-Ljungby som var framme, men det skulle inte dröja länge innan hemmalaget kvitterade. Efter att pucken studsat på Visby Romas mållinje tände hemmalaget till ordentligt och 2–1-målet var ett faktum. I slutminuterna kunde Olsson avsluta med ett långskott i öppen kasse.

– Vi släpper bara in ett mål, så vi får hylla försvarsspelet. Jag tycker vi gör en bra match idag vilket gör det skönare inför kommande playoff, säger Olsson.