Förnedrat mot bottenlaget Hanhals på hemmais i helgen.

Visby Roma stod för en betydligt bättre insats på måndagen i Soft center arena, även om det inte räckte till några poäng.

Det var länge jämnt målmässigt och avgörandet kom först i powerplay, med 2.48 kvar att spela av den sista perioden.

Forwarden William Erenrot åkte ut för en boarding efter 16.05. En utvisning som blev kostsam. Visby Roma lyckades städa av den första minuten i boxplay. Sedan klev Kallinges powerforward och poängkung Sebastian Magnusson fram och satte 3–2 bakom burväktaren Daniel Marmenlind. Bortalaget tog ut sin målvakt för att nå en kvittering. Med tolv sekunder kvar punkterade i stället förre Visby Roma-spelaren Erik Brissle matchen med sitt 4–2-mål.

– Vi spelar sex mot fem i nästan två minuter och har chanser, men får inte in pucken, säger Mike Beharrell, tränare i Visby Roma.

Segern var inte orättvis. Serieledaren dominerade spelet under långa stunder och vann skotten med 42–26.

Det var också Kallinge som inledde bäst och spräckte Marmenlinds nolla efter 4.11 i den första perioden, genom Johan Schreiber. Fler mål blev det inte innan paus, mycket tack vare gästernas storspelande keeper. Mittenperioden hann knappt dra igång innan backen Jonathan Granström gjorde sitt första mål i allettan – och det var kvitterat. I slutet av perioden gav just Sebastian Magnusson åter hemmalaget ledningen. Även det målet kom i powerplay, sedan Christian Olsson dragit på sig en femma efter ett råkurr med Eric Backman. 2–2-kvittering kom också i numerärt överläge. Christian Hägg hittade rätt, när Brissle satt i utvisningsbåset.

– Det är en bra match, vi jobbar och sliter hårt. Förutom Hampus Falk och Carl Ericson saknades även skadade Danny Smith. I stället tog Adam Rachidi klivet upp och spelade center i fjärdekedjan.

– Han gör det bra där uppe. Det ska nog inte vara någon större fara med Smith och jag räknar med att han kan spela nästa match, fortsätter Mike Beharrell.

Matchen skulle egentligen spelats för två veckor sedan, men då fastnade gotlänningarnas bagage på Arlanda flygplats. Nu var det nedsläpp redan 15.00, för att Visby Roma skulle kunna åka båt både till och från matchen.

Visby Roma är kvar på åttonde plats i tabellen, samtidigt som Kallinge-Ronneby sedan en tid säkrat förstaplatsen som innebär en direktplats till playoff 3. Serien avslutas på onsdag, då mittenlaget Troja-Ljungby kommer till Gotland.