Med sin tuffa och aggressiva spelstil har retstickan gjort livet surt för Visby Roma-spelarna genom åren.

Först i Haninges tröja och sedan i Hammarbys under fjolåret.

I juli gjorde Christian Olsson, 22, klart med sin gamla antagonist.

– Jag visste att intresse fanns sedan tidigare från Visby Roma. I somras sprang jag på min gamle lagkamrat Erik (Palm) från tiden i Djurgården och då började vi snacka om det på allvar. Tidigare har jag inte riktigt varit redo, men nu slog jag en signal till André (Lundholm, sportchef), säger Christian Olsson.

Var det speciellt att gå till Visby Roma?

– Hehe, jag är inte långsint av mig. Fast jag har väl inte varit den mest populära i Visby ishall, om vi säger så.

Har det märkts?

– Ja, så är det. Visst har man hört en del och spelarna var på mig på isen i varje byte. Samtidigt är det min spelstil, att vara het och gå mycket på känslor. Då hettar det också till ibland. Så fort jag kom hit blev jag uppskattad av både medspelare och publik. Tror killarna är glada att ha mig i laget i stället för som motståndare, fortsätter Christian Olsson.

Efter en bra höst och grundserie för powerforwarden, med 20 (8+12) poäng på 22 matcher gick det betydligt tyngre när allettan drog igång. Mot Grums i söndags fick han det att lossna och satte segermålet (5–4) med tretton sekunder kvar av matchen. Hans första poäng på sex matcher i serien.

– Det var skönt att få sätta dit den. Jag vet inte riktigt varför det inte fungerat i allettan, vi har spelat ganska bra och skapat målchanser.

Efter förlusten mot Mariestad kastade coachen Mike Beharrell om ordentligt i laget. Olsson som tidigare spelat i förstafemman med Mikael Adamsson och Christian Hägg placerades bredvid Adam Eriksson och Leonard Broström.

– Det blir en naturlig reaktion när det går dåligt. För mig spelar det egentligen ingen roll vem jag spelar med, jag försöker bara spela mitt spel och göra min grej. Vi hade annars fått ihop en bra kedja där före jul.

Med två raka segrar i bagaget klättrade Visby Roma upp några placeringar i tabellen. I kväll kommer topplaget Kristianstad på besök.

– Jag har inte så bra koll på Kristianstad, men det kommer att bli tufft, som mot alla lag i allettan. Men vi är på gång nu.

Visby Roma pratade innan säsongen om en topp-3-placering, hur ser du på det?

– Jag ser gärna att vi vinner serien och spelar för förstaplatsen. Speciellt nu när vi kommit igång, men vi siktar åtminstone på topp-3. Jag ser inget hinder för det, säger Christian Olsson.