Visby Ladies åkte till Stadium arena och fullkomligt krossade tabellfyran.

Ett Norrköping som innan onsdagen hade vunnit elva av 18 matcher och bland annat slagit självaste mästarlaget Luleå i Norrbotten.

Men mot ett vilt kämpande Visby var laget chanslöst. Vilt kämpande och vilt kämpande, förresten...

Visby Ladies svarade för en helgjuten insats när det som bäst behövdes och hade avgjort tillställningen redan i halvtid. Ledningen var då uppe i 20 (45–25) poäng.

Samtidigt kom det oroväckande uppgifter från Huskvarna, där Wetterbygden vänt ett 12-poängsunderläge till knapp ledning i tredje perioden. Det räckte inte med seger för Visby nämligen, Wetterbygden var också tvunget att förlora, om slutspelsdrömmen skulle vara vid liv.

Och vilken rysare det blev.

I slutminuterna vände Eos på steken och gav Visby en hjälpande hand. Ladies som i sin tur fortsatte att köra över Norrköping och till slut vann med smått ofattbara 35 pinnar (79–44).

Därmed avgörs allt i sista omgången – och plötsligt ser det inte så illa ut för Visby längre.

Det krävs seger mot sjuan Högsbo som inte har något att spela för på onsdag i Ica Maxi arena, men även att topplaget Alvik gör sitt jobb och tvålar till Wetterbygden i Stockholm.

Visby svarade för ett mäktigt styrkebesked i Norrköping, där vinterns utropstecken Veronika Mirkovic blev poängbäst (17).

Men främst var det en stabil laginsats där alla steppade upp. Också kul att junioren Felicia Thomsson kom in och satte fem poäng (en trepoängare bland annat) på några minuter i slutskedet.

Det bör bli slutspel, nu också!