Ishockey

Skador och avstängningar under de inledande omgångarna gör att Visby Roma väljer att agera, men utan att för den skull stressvärva.

Därför plockar man in den 26-årige forwarden Daniel "Danny" Smith som närmast kommer från spel i ECHL med Kansas City Mavericks, men dessförinnan har spelat collegehockey med Rochester där han tre år i rad vann mästerskapet.

– Danny är en väldigt användbar spelare som har gjort mycket poäng framför allt under sina juniorår men har under sin tid i NCAA spelat både powerplay och boxplay . Danny är en bra skridskoåkande och har ett fint skott, då han kan spela både ytterforward och center blir han extra nyttig, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma i ett pressmeddelande.

Edmontonfödde Smith dök upp så sent som i söndags och därefter har det gått fort. Visby Roma-coachen Mike Beharrell fick tipset via en agent och började kolla runt i sitt nätverk och det visade sig att han kände en tidigare lagkamrat till Smith som gav kanadicken fina vitsord.

– Vi förväntar oss att vi får en bra hockeyettanspelare som ska kunna göra bra ifrån sig i våra toppformationer.

Visby Roma lär sannolikt värva ytterligare en back under hösten för att bredda truppen och det har klubben varit inställd på hela tiden.

Om Danny Smith blir spelklar till helgens matcher återstår att se.

– Allting hänger på om vi hinner få alla papper klara hos migrationsverket.

Klart är att Jonatan Stuxberg (avstängd) och Einar Engström (hjärnskakning) inte spelar mot Segeltorp.