Det var en motig förstaperiod för Visby Roma, där Kallinge tidigt satte tonen. Redan efter en minut kom två motståndare fria med Daniel Marmenlind i Romakassen, men han klarade. Kallinge fick ytterligare ett farligt läge där pucken låg fri i en meter från mållinjen, men återigen klarade sig Visbylaget. Men strax därefter var det slut på Visby Romas flyt. Efter 3:53 gjorde Kallinges Andreas Nordfeldt 1–0 med ett skott från nära håll.

Därefter växte Visby Roma in i matchen något, men Kallinge var antagligen närmre en utökad ledning än vad hemmalaget var en kvittering.

Första perioden slut och 1–0 till Kallinge/Ronneby.

Artikelbild

– Första perioden är ju katastrofal, sen spelar vi upp oss lite i andra och tredje, säger Visby Romas Carl Ericson.

Det var ett något mer energiskt Visby Roma som kom ut till andra perioden, men det var i tredje perioden som matchen skulle hetta till. Och det började bra för Visby. Efter 5:54 rann en Visbyspelare genom Kallingeförsvaret och William Erenrot kunde peta in 1–1.

Visby Romas Anton Brandhammar åkte på ett matchstraff med tio minuter kvar, men Visby kunde ändå göra 2–1 med dryga nio minuter kvar, men kvitteringen skulle komma två minuter efter. 2–2 och förlängning.

Förlängningen var tempostark men inga mål föll, och det gick till straffar.

Artikelbild

Väl i straffläggningen kunde Kallinge/Ronneby i sjunde straffomgången avgöra matchen.

Hur surt var det här med tanke på förlusterna i de två senaste matcherna?

Artikelbild

– Klart det är surt, jag tycker vi har varit värda mer poäng än vad vi har i nuläget. Vi får fortsätta kriga på, säger målskytten Carl Ericson.