Till följd av skador och avstängningar samt en sportsligt skral inledning på säsongen har Visby Roma varit i värvningstagen på sistone.

Förra veckan plockade klubben in den kanadensiska vänsterforwarden Danny Smith och under torsdagen blev det också klart med ytterligare tyngd i defensiven. Hampus Falk, 90 kilo tung och 189 centimeter lång, ansluter från Hanvikens SK. Den 21-årige backen har även visat prov på offensiv kvalité i början av säsongen, med sex poäng (2+4) på nio matcher.

– När vi mötte Hanviken för ett par veckor sedan så var Hampus dominant, på den vägen var det. Det är en stor, stark back som kommer ge oss mer storlek i försvaret. Vidare imponerar han offensivt, det är en lovande tvåvägsback, säger Visby Romas sportchef André Lundholm.

Kontraktet med Visby Roma är skrivet på 1+1 år och Hampus Falk debuterar i Visby Roma-tröjan i fredagens hemmamatch mot Trångsund. Danny Smith är även han redo för debut i samma match.

Forwarden Jonatan Stuxberg kommer däremot inte finnas med på isen. Stuxberg gjorde sig skyldig till en vårdslös huvudtackling som renderade i matchstraff i bortamatchen mot Enköping. Han var sedan avstängd i förra veckans matcher under utredning och nu har domen fallit. Och det kommer dröja innan Stuxberg kan dra på sig Visby Roma-tröjan igen, då avstängningen blir elva matcher lång. Det innebär att han är tillgänglig för spel tidigast den 7 december igen. En bidragande orsak till den långa avstängningen är 24-åringens befläckade förflutna med tidigare matchstraff och avstängningar.