Det har pratats om huruvida Visby Roma skulle gå till allettan eller ej, men med fyra raka segrar och en målskillnad på 15–3 från de matcherna i ryggen aspirerar gotlänningarna på andraplatsen.

Bara en poäng skiljer, men då har gotlänningarna en match mer spelad.

– Vi sa det i omklädningsrummet efteråt, att andraplatsen är nåbar. Vi går för den, säger Mike Berharrell, coach i Visby Roma.

Artikelbild

| Målvakten Daniel Marmenlind var bäst på isen i bortamötet med Huddinge.

Inledningsvis grinade oturen Visby Roma i ansiktet och framför allt Oskar Lundberg som hade två ramträffar vid ställningen 0–0.

Carl Ericson prickade också stolpen och Mikael Adamsson brände en straff.

I stället var det Huddinge som tog ledningen genom Andreas Maier sex minuter in i andra perioden. Huddinge hade också ett lysande läge att utöka då man kom två-mot-en men bortamålisen Daniel Marmenlind gjorde en vansinnig räddning.Marmenlind var fenomenal den här kvällen.

– Han är säkert 75 procent av anledningen till att vi vinner här. Han var outstanding och gjorde flera spektakulära räddningar, säger Mike Beharrell.

– Det kändes verkligen jättebra och jag gillar när det är mycket att göra, säger Daniel Marmenlind själv som motade 39 skott.

En som haft det trögt med målskyttet under säsongen är Christian Hägg, men nu fick han betalt för det hårda jobbet med två mål inom loppet av tre minuter. Därefter var det dags för Oskar Lundberg att skipa rättvisa efter sina dubbla ramträffar när han satte 3–1 framspelad av Carl Ericson.

I tredje perioden kontrollerade Visby Roma matchen och när Huddinge skapade något stod Daniel Marmenlind som siste utpost och var tryggheten själv.

– Båda våra målvakter är i bra form nu. Att vi bara släppt in tre mål på de fyra senaste är ett bevis för det, säger Mike Beharrell.

– Det fungerar jättebra mellan oss och vi är bra kompisar även vid sidan av hockeyn, säger Marmenlind.

Huddinge valde att plocka ut målvakten redan efter 17.17 i hopp om att åstadkomma en reducering, men butiken var stängd.

Istället fick skyttekung Mikael Adamsson revansch för den missade straffen när han placerade in 4–1 i tom kasse.