Fårösund som för första gången ställde upp med ett lag fick fördelen att starta på hemmaplan. De tog emot Garda i hemmahallen på Gotlands Idrottscenter. Flera av Fårösunds spelare fick för första gången testa sig själva i en matchsituation och det gav mersmak.

 — Det var jättekul, det var min första match någonsin, säger Tine Torkelsdotter. 

Syftet med Gotlandsserien, som är en serie som spelas på motionsnivå, är att få chans att möta många olika spelare, öva på matchsituationer, och ha roligt. Att det var ett avslappnat event märktes. Flera matcher spelades samtidigt, inga domare och ingen som räknade poäng, förutom spelarna själva, men det verkade gå rätt och riktigt till. 

Artikelbild

| Mikael Olsson, på jakt efter bollen.

— Badminton är en artig sport, man är ärlig, tackar och ber om ursäkt, säger Mikael Olsson. 

Mikael Olsson borde om någon veta, han är inte bara lagledare och tränare för Fårösund och medarrangör för Gotlandsserien utan också certifierad Europadomare i badminton och har dömt otaliga matcher. Som lagledare och tränare är Mikael Olsson väldigt nöjd.

 — Jag är väldigt stolt över mina lagkamrater som inte bara deltog utan genomförde matcherna med bravur och kämpade till sig poäng. 

Vägen till Gotlandsserien har för Fårösunds del inte varit helt självklar, flera spelare har dragits med skador under en längre period, och varit tvungna att stå över både träningar och matcher. Det har inte heller varit självklart för alla att ställa upp och tävla. Men med en inlånad spelare och lite ”peptalks” kunde ett fulltaligt lag möta upp i hemmahallen.  

Artikelbild

| Badminton är en intensiv sport som Tine Torkelsdotter och Gunilla Cronwall tagit till sina hjärtan.

— Micke är bra, det är viktigt med ledare som stöttar, annars hade jag aldrig vågat vara med och tävla, säger Tine Torkelsdotter. 

Spelarna från Garda visade sig dock vara övermäktiga och åkte nöjda hem med vinsten, men spelarna från Fårösund hängde inte läpp för det. De flesta verkade nöjda med sin insats.

Artikelbild

| Vid dagens sista match behövdes lite stöd med poängräkning.

 — Det är fint att vi har kommit igång, även om vi förlorade, säger Tommy Mattsson. 

 Nu ser laget framåt mot nästa match då de kommer möta IK Tjelvar. Och vad önskar sig tränaren då framöver? 

— Att vi ska genomföra serien och att glädjen för badminton fortsätter, säger Mikael Olsson.