Den uppmaningen och frågan kommer från Einar Steen. Han kom själv till Gotland för snart 20 år sedan, och har blivit kvar sedan dess.
- Hade jag mötts av löpsedlar som skriker ut hur hemska turisterna är och hur de skitar ner hade jag vänt direkt och aldrig mer kommit tillbaka. Nej, fy. Jag tycker vi ska göra något bra av det här och ta till vara på det i stället.

Varför bo i innerstan?
Han säger att det är helt och hållet upp till gotlänningar att ändra sin attityd, i alla fall om turisterna ska fortsätta att strömma till ön.
- Finns det inga fel så skapar vi egna fel, varför kan vi inte göra något kreativt i stället?
- Vi måste verkligen ändra på oss, annars försvinner turisterna, säger Einar Steen.
Han syftar på flera saker. Bland annat insändare i media där innerstadsbor klagar på nattliv, skrik och skrän.
- Herregud, varför skaffar man sig en lägenhet i innerstan då? Hade man velat ha lugn och ro om natten hade man kunnat skaffa sig en lägenhet i utankanten av Grums. Vänd på allt det negativa. Gör något bra av det vi har, säger Einar Steen.

Vill åka gräddfil
Han säger att han tycker att många gotlänningar vill åka "gräddfil" på ön.
- Många har tyckt det har varit jättebra att polisen hällt ut öl för ungdomar under exempelvis Stockholmsveckan. Men när de själva blir utsatta för samma behandling, då tycker man att det är fruktansvärt och översitteri.
I stället tycker Einar Steen att Gotland borde behandla turister på samma sätt som thailändare gör med sina besökare.
- Där får man en välkomstdrink och hälsas välkommen. Så kanske vi inte ska göra med turisterna när de kliver av färjan. Men vi borde i alla välkomna dem. Trivs turisterna på vår ö, så tryggar vi ju återväxten som kommunen hela tiden talar. Vem vill komma tillbaka hit om de bara får skit för det?
- Nej, tona ner alla förbud och gnäll inte så mycket. Säg till turisterna att det är jättekul att de kommit hit och att det är jättekul att de har haft råd att ta färjan hit.
- Jag vet att jag kanske sticker ut hakan nu. Men det tar jag. Vi måste ändra attityd, annars försvinner turisterna från vår underbara ö.